3 Aralık 2019 Salı

"HAYALET MÜZİK" ÖYKÜLERİNE İLHAM VEREN MÜZİK ESERLERİ


"Hayalet Müzik" Antolojisi'nde yer alan öykülerde geçen/öykülere ilham veren müzik eserlerinden oluşan "Hayalet Liste" zihninize melodileri dolamak ve huzursuzluk yaratmak için huzurlarınızda!


Kimisi tüylerinizi diken diken edecek, kimisi de büyüleyerek düşlere daldıracak yoğunlukta... Ama illa ki vuracak nitelikte; ya kalbinizden ya da zihninizde açılan gedikten!


 Parçalar, kitaptaki öykülerin yerleşime göre sıralanmış durumda... Bir şarkının peşinden takılıp kaybolmayın, albümde gözünüzü açmayın diye...

     

Kitabımızda geçen bu birbirinden muhteşem eserler için bir de anket hazırladık. Hangi müzik eseri dinlerken tüylerinizi diken diken eder, sizde tuhaf, iç gıcıklayıcı hisler uyandırır oy vermenizi listeden seçmenizi istedik.


İşte sonuçlar!

1. BLACK OMEN - Homo Homini Lupus


1. SHINING - Hail Darkness Hail 


2. STRIBORG - Trapped in a Void of the Night  


3. CHOPIN - Nocturne in E Flat Major (Op. 9 No. 2)



En fazla oy alan şarkıya göre yapılmış sırlama:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLxmn0GexeZRJHVIlQSTIBCyCctUW3OOSk

Youtube listemizin başında Özlem Ertan ile Gecenin İçinden adlı program için yapılan söyleşiyi de dinleyebilirsiniz.


Kitaptaki öykü sıralamasına göre şarkı listesi

https://open.spotify.com/playlist/11DaPkZzoQSTZrz1HvKewI





YAZARLAR:

Murat Baykan
Nurgül Çelebi
Hakan Balcı
Özlem Ertan
Mehmet Berk Yaltırık
Funda Özlem Şeran
Uğur Kılınç
Zeynep Çolakoğlu
Murat S. Dural
Aşkın Zengin Akkuş


DERLEYEN: ÖZLEM ERTAN


ARTEMİS YAYINLARI/KASIM 2019




"... Sonra bir kadeh kırmızı şarap alacağız elimize, salondaki en rahat koltuğa yayılacağız ve sonuna kadar açacağız müziğin sesini. Artık Wagner’in Yüzük Döngüsü mü olur, Notre-Dame de Paris müzikalinden bir bölüm mü, Teoman Alpay’ın Böyle mi Esecekti Son Günümde Bu Rüzgâr adlı eseri mi, Igor Stravinsky’nin Bahar Ayini mi, Giuseppe Tartini’nin Şeytan Sonatı mı, Paganini’nin Birinci Keman Konçertosu mu, karar sizin ve müzik zevkinizin sizi savurduğu iklimlerin elbette. Gönlü daha sert ritimlere kayanlar Norveçli Black Metal grubu Ulver’in Wolf & Hatred (Kurtlar ve Nefret) adlı şarkısını bile dinleyebilir. Mahsuru yok!"
Altay Öktem


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder