24 Aralık 2019 Salı

TRAFIKA EUROPE- 16 / TURKISH DELIGHT



TRAFIKA EUROPE DERGİSİNİN "TURKISH DELIGHT" ADIYLA YAYIMLANAN 16. SAYISININ ODAK NOKTASI TÜRK EDEBİYATI



New York’ta üç ayda bir çıkan ve Pensilvanya Devlet Üniversitesi Kütüphanesi’nin katkılarıyla yayınlanan Avrupa Edebiyatı’nı Amerika’da  tanıtmaya adanmış dünyaca bilinen edebiyat dergisi Trafika Europe 16. Sayısını Türk Edebiyatı’na ayırdı. “Turkish Delight”adıyla yayınlanan sayının baş editörlüğünü Andrew Singer ve yardımcı editörlüğünü Clayton McKee üstlendiler. 

Son zamanlarda yurt dışında Türk Edebiyatı üzerine hazırlanmış en kapsamlı dosyada Burhan Sönmez, Mario Levi, Birhan Keskin, Altay Öktem, Nalan Barbarosoğlu, Erkut Tokman, Buket Uzuner, Selim İleri, Karin Karakaşlı, İlhan Sami Çomak, Hakan Günday, Zeynep Çolakoğlu, Haydar Ergülen,  Aslı Erdoğan,  Nazlı Karabıyıkoğlu gibi  birbirinden değerli öykücü, romancı ve şairler bulunuyor. Derginin web sitesinde ayrıca European Literature Corner köşesinde bu sayıyla ilintili olarak Deniz Durukan’ın şiirlerine de yer veriliyor. 

Sayıda  fotoğraf sanatçısı Hakan Bıyıklıoğlu’nun çalışmaları da görülebilir. 

Sayıya online ulaşmak için:



MEDUSA'YA DAİR


Trafika Europa'nın bu sayısında korku edebiyatı kısa öykü türünde İngilizce çevirisi Bilgi yayınevi'nden Yasemin Yener tarafından yapılan MEDUSA adlı öyküm yayımlanmıştır.  


"MEDUSA", Bilgi Yayınevi tarafından Mart 2018'de yayımlanan, derlemesini Orkide Ünsür'ün yaptığı "KARANLIKTAKİ KADINLAR" antolojisinde yer almaktadır.



http://buyulusozluk.blogspot.com/2019/11/medusa.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder