8 Nisan 2020 Çarşamba

HOŞÇA KAL ÇAĞLAN...

LANETH WAS HERE


7 Nisan 2020




Bu gün Türkiye metal camiasına büyük katkılarda bulunmuş, çıkardığı Laneth, Non Serviam ve Headbang dergilerini heyecanla takip ettiğim, yazılarıyla büyüdüğüm, müzik yazarı, bir tür "heavy metal influencer", Headbang dergimizin genel yayın yönetmeni Çağlan Tekil'i kaybettik.

Headbang ekibine 2014'te katılmıştım. Black metal yazacak birilerini arıyorlardı, Sevgili Doğu Yücel'e 2000'lerin başında çıkardığım Black metal fanzini Acedia'yı, metal müziğin (ağırlıklı black metal tabi ki) şarkı sözlerinde, grup isimlerinde geçen felsefi yaklaşımlar, efsaneler, mitolojiler ve edebiyat eserleri üzerine inceleme kitabım Büyülü Sözlük'ü, yazdığım kimi müzik yazılarını ve yaptığım röportajları göndermiştim hemen, o da ekibe sunmuştu. Kabul almamın ardından kara yazıların başına geçtim. O günden beri Black metal yazılarımın yer bulduğu, sevdiğim pek çok müzisyene ulaşıp müziklerini, sözlerini okurlara taşıma imkanı bulduğum çok özel bir yere evrildi Headbang dergisi.

Aşırılıklarıma gülüp, tartışmaları eninde sonunda tatlıya bağlayan, hayatımın yazılarını yazmama neden olan fikirlerle gelen (bizimki de bir tür kargaşa (Mayhem) projesi değilse nedir!), yazıda kullandığım ekstrem dili teşvik ederek alevi hep harlayan biri oldu Çağlan.

Anısını müzikle yaşatmaya devam edeceğiz ve bu yaşam tarzından asla vazgeçmeyeceğiz🤘🏻
Tekrar görüşene kadar huzur içinde uyu sevgili Çağlan Tekil...

Çağlan'ın sevdiği bazı parçaları toplayıp anısına bir playlist oluşturdum.
Böylesi bir müzik insanı için heavy metal ile yas tutulur ancak...

To the memory of Çağlan Tekil (Spotify List)



Çağlan'ın son röportajını Alper Demirci yapmıştı sanırım. Konumuz elbette müzik: "Türkiye'de Ağır Müziğin Geçmişi".

Çağlan Tekil-Türkiye'de Ağır Müziğin Geçmişi



Çağlan, Laneth ile Türkiye'de ilk fanzin çıkaran ve bu yeraltı kültüründen gelen önemli bir isim. Hepimiz gözümüzü bu kültürün içinde açtık ve hala da oradayız. Yeraltı hareketi asla durmaz!

O halde fanzin apartmanı  için Gökhan Toker tarafından yapılmış "Lanethli Bir Röportaj: Çağlan Tekil" da unutulmazlar arasında artık.

Çağlan Tekil ile Lanetli Bir Röportaj















NON SERVIAM!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder